Harcsa almás-mustáros mártással

| Párolt harcsa mártásban receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Harcsa almás-mustáros mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál dijoni mustár
80 dkg harcsafilé
30 dkg savanykás alma
1 dl tejszín
2 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 és ¼ dl száraz fehérbor
5 szem bors
1 teáskanál mustármag
1 csomó sóska
1 fej hagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, majd felszeleteljük.

2. A sóskát megmossuk, szárát lecsípjük, a chilipaprikát megtisztítjuk, és mindkettőt csíkokra vágjuk.

3. A négy adagba szedett halat leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet, enyhén sózzuk-borsozzuk.

4. Egy nagy kuktaedényben negyed liter vizet a borral, a mustármaggal és a szemes borssal felforralunk.

5. A halfiléket bekenjük olajjal és egymás mellé a kukta szitabetétjébe helyezzük. Lefedve a lé fölött mintegy 8-10 percig pároljuk, majd a halat alufóliába csavarjuk és 75 fokos sütőben melegen tartjuk.

6. Serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk a vajat. A hagymát és az almát 6 percig állandóan forgatva megpároljuk.

7. Másfél deci párolófolyadékot öntünk hozzá, és kissé besűrítjük. Majd hozzáadjuk a tejszínt és a mustárt, és együtt felfőzzük, sóval-borssal ízesítjük.

8. A sóska és a chilipaprika felét belekeverjük a mártásba, az egészet ráöntjük a halra, a maradékot a tetejére szórjuk. Körítésként sós vízben főtt burgonyát adhatunk. Italként jól megy hozzá a sör vagy a fanyar almabor.

Harcsa almás-mustáros mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1790 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Harcsa almás-mustáros mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
bevásárlólista