Töltött kalmár görög módra

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött kalmár görög módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg konyhakész tintahal
vagy
70 dkg konyhakész kalmár
1 csomó kapor
½ csomó petrezselyemzöld
1 csipet kristálycukor
2 és fél dl száraz vörösbor
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
½ teáskanál őrölt fahéj
8 dkg apró szemű rizs
2 evőkanál apró szemű fekete mazsola
3 evőkanál fenyőmag
6 evőkanál olívaolaj
1 ág menta
vagy
1 teáskanál szárított mentalevél
igény szerint őrölt bors
igény szerint

Elkészítés:

1. A tapogatók és a tömlő közötti részt levágjuk és eldobjuk, az állatot megtisztítjuk, a tapogatókat feldaraboljuk.

2. A mogyoróhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, közepes hőfokon 3 evőkanálnyi olajjal aranysárgára sütjük, majd hozzátesszük a tapogatódarabokat, és rövid ideig együtt sütjük.

3. Ezután beletesszük a fenyőmagot, a mazsolát és a rizst, és további 1 percig együtt pirítjuk.

4. Sót, borsot adunk hozzá, majd a felaprított mentalevelet. Felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt gyenge hőfokon 15 percig pároljuk, majd hagyjuk kigőzölögni.

5. A tömlőket megtöltjük a rizses töltelékkel, a nyílást fapálcikával összetűzzük.

6. Lábasban 3 evőkanálnyi olívaolajt forrósítunk, és üvegesre pirítjuk benne a fennmaradt hagymát.

7. Hozzáöntjük a bort és 2,5 dl vizet, együtt felforraljuk, sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

8. A töltelékeket gyenge tűzön fedő alatt 45-50 percig pároljuk, míg a villát könnyen bele lehet szúrni.

9. A megmosott petrezselyemzöldet és a kaprot felaprítjuk, és 5 perccel az étel elkészülte előtt rászórjuk a töltelékre. Friss lepénykenyérrel tálaljuk. Italként erős krétai vörösbort kínáljunk hozzá.

Töltött kalmár görög módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2321 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Töltött kalmár görög módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
lexikon