Pácolt szardella

Boquerónes al vinagre

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pácolt szardella
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szardella
2 evőkanál olívaolaj
1 csomó petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 dl sherryecet
igény szerint

Elkészítés:

1. A szardellákat a farkuktól a fejükig felvágjuk, belsőségeiket eltávolítjuk, majd kiöblítjük.

2. A szétnyitott halakról a farokúszótól a fej felé haladva óvatosan lehúzzuk a gerincet, a fejet levágjuk.

3. A halakat bőrrel lefelé tálra tesszük, gyengén besózzuk és megöntözzük az ecettel, majd 12 órára hideg helyre tesszük.

4. Ezután lecsepegtetjük, és tálra rakjuk.

5. A fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk, a petrezselyem zöldjét megmossuk, és finomra vágjuk, majd elvegyítve a halakra szórjuk és olajjal megpermetezve tálaljuk. Ropogós fehér kenyér (pl. bagett) illik hozzá. Italként sherryt is kínálhatunk hozzá.

Pácolt szardella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1623 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Pácolt szardella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
facebook