Fokhagymás-korianderes csirke

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás-korianderes csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor korianderzöld
4 nagyobb csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
3 dkg barna cukor
2 db zöldcitrom leve és reszelt héja
ízlés szerint

Elkészítés:

1 A csirkemellet oldalt bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át. Szétterítjük, kissé kiveregetjük (legfeljebb 1 cm vastag legyen). Mindkét oldalon gyengén sózzuk.

2. A korianderzöldet apróra vágjuk és belekeverjük a puha fokhagymás fűszervajba (1. kép). A keveréket rákenjük a csirkeszeletekre (2. kép). A hosszabb oldalánál fogva feltekerjük és fogvájóval megtűzzük.

3. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a csirkeroládot és időnként megforgatva 15-20 percig sütjük, amíg a külsején szép, barnás kéreg képződik és belül is megsül (3. kép).

4. A hústekercset szűrőkanállal kiemeljük. Deszkára fektetjük és felszeleteljük.

5. A wokba beletesszük a zöldcitrom reszelt héját, levét, a barna cukrot és kis lángon, állandó keverés mellett összefőzzük.

6. A húst tálra rendezzük. Amikor a folyadék szirupossá válik, a csirkére öntjük.

7. Párolt rizzsel körítjük. Ízlés szerint korianderzölddel és reszelt zöldcitromhéjjal díszítve tálaljuk.

Fokhagymás-korianderes csirke Fokhagymás-korianderes csirke Fokhagymás-korianderes csirke
Fontos, hogy a húsrolád belül is átsüljön. Ezért inkább kis lángon, hosszabb ideig süssük. Nagyobb lángon kívül megég, de belül még nyers marad.

Fűszervaj-alaprecept

Kép nélkül
15 dkg puha vaj
2 evőkanál szárított zöldfűszer vagy
3 evőkanál apróra vágott, friss zöldfűszer
1 kisebb fej finomra vágott vöröshagyma

1. A puha vajat a megtisztított, nagyon finomra vágott vagy lereszelt vöröshagymával elkeverjük, majd a zöldfűszerrel (lehet tárkony, snidling, bazsalikom, petrezselyem, kapor, oregánó) habosra keverjük.

2. Vizes kézzel 15 cm hosszú hengert formázunk belőle, és alufóliába csomagoljuk. A fólia végét összefogva lezárjuk, és kissé megcsavarva a vajat összébb préseljük. A hengert a fagyasztóban tároljuk (2 hónapig is eláll).

3. Tálalás előtt 1 cm-es szeletekre vágjuk.

Kb. 1 rúd fűszervajat kapunk.

Fokhagymás-korianderes csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3133 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Fokhagymás-korianderes csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
twitter