Csirkecomb ropogós bazsalikommal



Elkészítés:
1. A csirkealsócombot lebőrözzük. A comb leggömbölyűbb részén 3 párhuzamos bevágást ejtünk (1. kép). A húst ecsettel megkenjük a szójaszósszal (2. kép).
2. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a csirkecombot és időnként megforgatva kb. 20 percig sütjük, amíg a külsején szép, barnás kéreg képződik.
3. A chilit megtisztítjuk, az ereket és a magokat is eltávolítjuk, majd nagyon apróra vágjuk (3. kép). A wokba tesszük a chilit, a felszeletelt szárzellert és a csíkokra vágott sárgarépát. További 5 percig sütjük. Belekeverjük az édes chilimártást és lefedve 2-3 percig főzzük.
4. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a friss bazsalikomleveleket. Kb. fél perc alatt ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtettük.
5. A zöldséges csirkét előmelegített tálba halmozzuk és megszórjuk a ropogós bazsalikommal. Sima főtt rizzsel vagy metélttel körítjük.
![]() |
![]() |
![]() |