Csirkecomb ropogós bazsalikommal

| Bazsalikomos sült csirkecomb receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkecomb ropogós bazsalikommal
Eszközök: kés, tűzhely, vágódeszka, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
ízlés szerint bazsalikomlevél
2 evőkanál világos szójaszósz
3 evőkanál édes chiliszósz
1 szál szárzeller
1 szál sárgarépa
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A csirkealsócombot lebőrözzük. A comb leggömbölyűbb részén 3 párhuzamos bevágást ejtünk (1. kép). A húst ecsettel megkenjük a szójaszósszal (2. kép).

2. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a csirkecombot és időnként megforgatva kb. 20 percig sütjük, amíg a külsején szép, barnás kéreg képződik.

3. A chilit megtisztítjuk, az ereket és a magokat is eltávolítjuk, majd nagyon apróra vágjuk (3. kép). A wokba tesszük a chilit, a felszeletelt szárzellert és a csíkokra vágott sárgarépát. További 5 percig sütjük. Belekeverjük az édes chilimártást és lefedve 2-3 percig főzzük.

4. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a friss bazsalikomleveleket. Kb. fél perc alatt ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtettük.

5. A zöldséges csirkét előmelegített tálba halmozzuk és megszórjuk a ropogós bazsalikommal. Sima főtt rizzsel vagy metélttel körítjük.

Csirkecomb ropogós bazsalikommal Csirkecomb ropogós bazsalikommal Csirkecomb ropogós bazsalikommal
A bazsalikom erőteljes ízű zöldfűszer, nemcsak az olasz konyhában, hanem a Távol-Keleten is használják. Díszítésre olajban sült petrezselymet is használhatunk.
Csirkecomb ropogós bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2658 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Csirkecomb ropogós bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
van itthon