Reggeli kuglóf

| Mogyorós-diós kuglóf receptek
Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Reggeli kuglóf
Adag: 1 kuglófforma (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mogyorós keverékhez:
4 dkg mandula
4 dkg kesudió
4 dkg paradió
4 dkg dióbél
4 dkg mogyoró
2 teáskanál őrölt fahéj
-
1 csipet
½ teáskanál mandulaaroma
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vaníliakivonat
2 dl joghurt
1 nagyobb banán
12 dkg vaj
2 db tojás
26 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm hosszú tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, 22 dkg cukrot és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük az olvasztott vajat a tojássárgájával, a joghurttal, a pépesített banánnal, a mandulaaromával és a vaníliakivonattal.

3. Másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Magas fokozaton belekeverjük a maradék cukrot, majd a habot hablapáttal a krémbe vegyítjük. A tészta felét a kivajazott formába simítjuk.

4. Tálban összekeverjük a mogyorós mixet a cukorral és az őrölt fahéjjal. Felét a tésztára halmozzuk, majd ráöntjük a maradék tésztát. Megszórjuk a maradék mogyorós keverékkel és sütőbe toljuk.

5. Mintegy 55-65 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk, majd teljesen kihűtjük.

Reggeli kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 753 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Reggeli kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
könyvek