Lótuszlevélben gőzölt csirke rizzsel

| Töltött lótuszlevél receptek
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db szárított lótuszlevél
45 dkg rizs
1 teáskanál olaj
1 teáskanál
4 és fél dl hideg víz
A töltelékhez:
20 dkg sovány, kockára vágott csirkehús
1 teáskanál kristálycukor
½ teáskanál fehér bors
1 teáskanál sötét szójaszósz
1 evőkanál rizsbor
1 evőkanál olaj
6 dkg szárított kínai júdásfüle gomba
2 teáskanál világos szójaszósz
1 db 5 cm-es, friss gyömbér
10 dkg nyers, tisztított garnélarák
20 dkg szűzpecsenye
vagy
20 dkg cha siu

Elkészítés:

1. A töltelékhez a páncéljuktól megtisztított garnélákat 5 perc alatt megpároljuk, és félretesszük. Finomra reszeljük a gyömbért, a rostos részeit kidobjuk, de a kifolyó levét megtartjuk. A csirkehúst a világos szójaszósszal és a gyömbér levével legalább 20 percig hűtőben pácoljuk. Pár percig gőzöljük, pároljuk a páclében, majd félretesszük.

2. Az előzőleg 120 percig hideg vízben áztatott tapadós rizst lecsepegtetjük, és a hideg vízzel lábosba tesszük. Felforraljuk, hozzáadjuk a sót és olajat. Nagyon kis lángon, lefedve 15 perc alatt megfőzzük. 8 részre osztjuk, és félretesszük.

3. A gombából minden vizet jól kinyomkodunk, majd finomra szeleteljük, a kemény részeket kidobjuk. Az áztatóvizet megtartjuk.

4. A töltelékhez wokban vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és 2 percig pirítjuk a sertéshúst a garnélával és a gombával. Belekeverjük a rizsbort, a sötét szójaszószt és a cukrot. Ha kell, hozzáöntjük a gomba áztatólevét.

5 Az előzőleg 60 percig hideg vízben áztatott lótuszleveleket leöblítjük, és leszárítjuk. Egy-egy adag rizst teszünk a közepükre, és 10 cm-es négyzetekké lapítjuk. A tetejére adagoljuk a sertéshúsos keveréket és néhány csirkehúsdarabot. Erre még egy adag rizs kerül, majd szorosan becsomagoljuk. Gőzölőedényben 15 perc alatt puhára gőzöljük. 5 percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Lótuszlevélben gőzölt csirke rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1409 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Lótuszlevélben gőzölt csirke rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
pinterest