Mazsolás-fahéjas kenyér

Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg mazsola
1 evőkanál őrölt fahéj
2 db elhabart tojás
6 evőkanál tej
5 evőkanál narancslé
1 db finomra reszelt, héja narancs
1 csipet
12 dkg barna cukor
15 dkg darabolt vaj
1 evőkanál sütőpor
35 dkg liszt

Elkészítés:

1. Egy 20-25 cm-es, hosszúkás, mély sütőtormát kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk.

2. A lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat nagy tálba szitáljuk. A vajat kézzel összemorzsoljuk a keverékkel, hogy morzsalékos tésztát kapjunk (1. kép).

3. A cukrot, a fekete szemű mazsolát és a narancshéjat is hozzákeverjük, majd a tejet és a tojást hozzáadva a száraz hozzávalókhoz, az egészet jól összedolgozzuk (2. kép).

4. Az így összeállt tésztát az előkészített formába simítjuk (3. kép). A közepébe egy kis mélyedést nyomunk, hogy egyenletesen emelkedjen föl.

5. A tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük, amíg a tűpróbával meggyőződünk róla, hogy jól átsült-e.

6. A kész kenyeret kissé hűlni hagyjuk, és a formából kivéve rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.

Mazsolás-fahéjas kenyér Mazsolás-fahéjas kenyér Mazsolás-fahéjas kenyér
A tésztát a folyékony hozzávalók belekeverése után azonnal dolgozzuk ki, hogy a sütőpor minél hamarább dolgozni kezdhessen.
Mazsolás-fahéjas kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Mazsolás-fahéjas kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
recepttár