Szilvás-rozés csirkemell

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szilvás-rozés csirkemell
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl félszáraz rozébor
30 dkg szilva
1 nagyobb csirkemell
30 dkg apró szemű burgonya
½ evőkanál keményítő
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
3 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál citromlé
1 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
ízlés szerint friss kakukkfű
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemellet felszeletelem, sóval és borssal fűszerezem. A tejfölbe egy gerezd fokhagymát reszelek és bekenem vele a csirkemelleket, majd legalább fél órára hűtőbe teszem az egészet.

2. A burgonyákat megmosom, és egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, megsózom, majd a forrástól számítva 30 percig főzöm. A megfőtt krumplikat megpucolom és félbe vágom.

3. Egy nagyobb tepsit kivajazok, az egyik felébe sorakoztatom a megpucolt krumplikat, egy kis vajat vágok rájuk, majd sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezem.

4. A pácolt csirkemelleket a krumplik mellé helyezem, 200 fokosra előmelegített (gázsütő 4-es fokozat) sütőben 10 percig sütöm, majd letekerem a hőfokot 180 fokosra (gázsütő 2-es fokozat) és még további 20-25 percen keresztül pirítom.

5. Amíg a csirkemell és a krumpli a sütőben sül, elkészítem a rozés szilvaöntetet. Ehhez először a szilvát megmosom és kimagozom, egy serpenyőbe teszem, hozzákeverek 2 evőkanál vizet, a citromlevet, a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és a bort, majd 5 percen keresztül, közepes lángon forralom. Közben belenyomom a fokhagymát is, és egy kis borssal ízesítem. A keményítőt kikeverem fél dl vízzel, a szilvás szószhoz keverem és összeforralom.

Félédes fehérbor illik hozzá.
Szilvás-rozés csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1344 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szilvás-rozés csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
lexikon