Kacsacomb almás-hagymás pároltkáposztával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kacsacomb almás-hagymás pároltkáposztával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kacsacomb
1 db birsalma
1 kávéskanál őrölt rozmaring
vagy
1 ág rozmaring
igény szerint zsiradék
ízlés szerint
ízlés szerint fokhagyma
A káposztához:
1 db reszelt alma
1 fej csíkokra vágott lilakáposzta
2 evőkanál balzsamecet
1 csipet őrölt kömény
2 evőkanál méz
1 fej szeletelt lilahagyma
ízlés szerint
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. Este befűszereztem a combokat fokhagyma-péppel, sóval, és másnap rozmaringosan megsütöttem, egy birsalmával együtt.

2. A pároltkáposztához a felcsíkozott lilakáposztát, egy reszelt almát és egy fej vékonyra vágott hagymát két evőkanálnyi kacsazsíron, két evőkanál mézzel pár percig dinszteltem, majd kb. egy deci vizet, csipet őröltköményt, még kevés sót és két evőkanál balzsamecetet adtam hozzá, aztán vagy 20 percig pároltam fedő alatt. Úgy mint James Bond: rázva, nem keverve (kavarva)!

Elindultam szombat délelőtt a boltba, az járt a fejemben, úgy ennék egy kis kacsacombot, de úgysem fogok kapni. Bementem sógornőmhöz a hentesüzletbe, mondtam, segítsen kitalálni, mit főzzek. Már becsomagolta, lemérte a bőrösoldalast, amikor balra néztem és felsikkantottam: Juti, az ott kacsacomb?!
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kacsacomb almás-hagymás pároltkáposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1481 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kacsacomb almás-hagymás pároltkáposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
bevásárlólista