Kacsacomb almás-hagymás pároltkáposztával
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 45 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
vagy
igény szerint zsiradék
ízlés szerint só
ízlés szerint fokhagyma
A káposztához:
ízlés szerint só
igény szerint zsiradék
Elkészítés:
1. Este befűszereztem a combokat fokhagyma-péppel, sóval, és másnap rozmaringosan megsütöttem, egy birsalmával együtt.
2. A pároltkáposztához a felcsíkozott lilakáposztát, egy reszelt almát és egy fej vékonyra vágott hagymát két evőkanálnyi kacsazsíron, két evőkanál mézzel pár percig dinszteltem, majd kb. egy deci vizet, csipet őröltköményt, még kevés sót és két evőkanál balzsamecetet adtam hozzá, aztán vagy 20 percig pároltam fedő alatt. Úgy mint James Bond: rázva, nem keverve (kavarva)!
Elindultam szombat délelőtt a boltba, az járt a fejemben, úgy ennék egy kis kacsacombot, de úgysem fogok kapni. Bementem sógornőmhöz a hentesüzletbe, mondtam, segítsen kitalálni, mit főzzek. Már becsomagolta, lemérte a bőrösoldalast, amikor balra néztem és felsikkantottam: Juti, az ott kacsacomb?!
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.