Gesztenyés fészek

| Gesztenyepürés habcsókos desszert receptek
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gesztenyés fészek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg édes gesztenyemassza
4 db merenge
4 teáskanál cseresznyepálinka
4 gombóc vaníliafagylalt
2 és fél dl tejszínhab

Elkészítés:

1. Készítsük el a merengét.

2. A fagyasztott gesztenyemasszát engedjük felolvadni, majd krumplinyomó segítségével törjük át.

3. Négy fagylaltos kehely vagy kis tálka aljára rakjunk egy-egy gombóc fagylaltot, locsoljuk meg mindegyiket egy-egy teáskanálnyi cseresznyepálinkával, majd rétegesen osszuk el a gesztenyepürét valamint a tejszínhabot.

4. Ültessünk egy merengét a tetejére és már tálalhatjuk is.

Merenge

Merenge
0.75 evőkanál kukoricakeményítő
5 dkg porcukor

1. A tojásfehérjét verjük félkemény habbá, adjuk hozzá a cukor felét és verjük tovább. Szórjuk bele a maradék cukrot, majd rövid ideig folytassuk a habverést. A porcukrot szitáljuk össze a kukoricakeményítővel és óvatosan forgassuk a felvert tojásfehérjébe. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártva, a rajta maradt csúcsos hab megtartja a formáját.

2. A masszát csillagcsöves tortadíszítőbe merjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 9 cm hosszú, 4 cm széles ovális formát készítünk, emeletesen. A tetejükre pedig alacsony tornyocskákat biggyesztünk.

3. 100 fokra előmelegített sütőben 100-105 percig szárítjuk, ha szükséges résnyire kinyithatjuk a sütőajtót, sütőpapírral letakarhatjuk a merengék tetejét. Miután letelt a sütési idő résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk a merengéket kihűlni.

Gesztenyés fészek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1312 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Gesztenyés fészek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
hírlevél