Ír szódás kenyér

Irish Soda Bread

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ír szódás kenyér
Eszközök: gyúródeszka, sütő, tepsi
Eljárások: formázás, gyúrás, sütés
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl író
50 dkg finomszemcséjű búzakorpa
másfél teáskanál szódabikarbóna
másfél teáskanál

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük, majd az írót is belekeverjük.

2. Az egészet morzsás tésztává összedolgozzuk, és lisztezett deszkán könnyedén átgyúrjuk.

3. A tésztából cipót formázunk, kizsírozott sütőlapra tesszük, és a cipót kb. 5 cm vastagra lapítjuk. Késsel kereszt alakban mélyen belevágunk.

4. Az előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, míg a cipó magas lesz, és megbarnul. Hagyjuk kihűlni. Frissen, vajjal és lekvárral tálaljuk.

Ír szódás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1554 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Ír szódás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
google+