Házilag készített knäckebrot

Svéd kemény kenyér

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Házilag készített knäckebrot
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg durva szemű rozsliszt
25 dkg búzaliszt
1 teáskanál
1 teáskanál tört édeskömény
2 és fél dl langyos tej
2 és fél dkg élesztő

Elkészítés:

1. Az élesztőt a tejben feloldjuk. Hozzáadjuk az édesköményt, a kétféle lisztet, de előtte hét evőkanál rozslisztet félreteszünk.

2. A keveréket gyúródeszkán kigyúrjuk, és két hosszúkás formájú tekercset formálunk belőle.

3. A tésztatekercseket 8-8 részre vágjuk, mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és 20 percig huzatmentes meleg helyen kelesztjük.

4. Felhasználáskor a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztagolyókat kb. 20 cm átmérőjű korongokká lapítjuk, majd villával alaposan megszurkáljuk.

5. Zsírozott tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Házilag készített knäckebrot
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2344 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Házilag készített knäckebrot
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek