Házilag készített knäckebrot
Svéd kemény kenyér
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tepsi
Elkészítés:
1. Az élesztőt a tejben feloldjuk. Hozzáadjuk az édesköményt, a kétféle lisztet, de előtte hét evőkanál rozslisztet félreteszünk.
2. A keveréket gyúródeszkán kigyúrjuk, és két hosszúkás formájú tekercset formálunk belőle.
3. A tésztatekercseket 8-8 részre vágjuk, mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és 20 percig huzatmentes meleg helyen kelesztjük.
4. Felhasználáskor a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztagolyókat kb. 20 cm átmérőjű korongokká lapítjuk, majd villával alaposan megszurkáljuk.
5. Zsírozott tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőben 10 percig sütjük.