Pappardelle kacsaraguval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pappardelle kacsaraguval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os, konyhakész kacsa
40 dkg pappardelle
6 dkg reszelt parmezán sajt
40 dkg konzerv paradicsom
másfél dl száraz vörösbor
9 dkg apróra vágott sonka
2 db apróra vágott zellerlevél
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
½ szál apróra vágott sárgarépa
4 db apróra vágott zsályalevél
1 fej apróra vágott lilahagyma
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben alacsony tűz fölött, és süssük benne a hagymát, a babérlevelet, a zsályát, a répát, a petrezselymet, a zellerlevelet és a sonkát 15 percig.

2. Adjuk hozzá a negyedelt kacsahúst és magas tűz fölött süssük barnára (körülbelül 10 perc alatt). Öntsük rá a bort és pároljuk még 15 percig.

3. Keverjük bele a paradicsomkonzervet a levével együtt, és sóval, borssal ízesítsük meg. Öntsük rá a marhahús-alaplét, fedjük le, és pároljuk 60 percig.

4. Csontozzuk ki a kacsát és vágjuk a húsát apró falatokra. Tegyük vissza a húst a szószba még 15 percre.

5. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük a szószhoz. Szórjuk meg parmezánnal, keverjük jól össze és tálaljuk melegen.

Ha nem akarunk egy egész kacsát venni, vehetünk előkészített kacsamellet is. Főzés előtt távolítsuk el a bőrt a kacsamellről. Ha egész kacsát készítünk, félretehetjük a hús nagy részét.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Pappardelle kacsaraguval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2672 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Pappardelle kacsaraguval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
szólj hozzá, értékelj