Csípős karajszeletek

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős karajszeletek
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg sertésborda
2 evőkanál tejszín
1 és ¼ dl olaj
1 evőkanál méz
5 dkg ketchup
6 gerezd fokhagyma
ízlés szerint csípős pirospaprika
ízlés szerint édesnemes pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertésbordát a csontok mentén elvágjuk, s így különálló karajszeleteket kapunk. Ezeket folyó hideg vízben megmossuk (az esetleges csontszilánkok miatt) és konyhai törlőpapírral leitatjuk.

2. A karajszeleteket minden oldalukról sóval, borssal, édes-nemes és csípős fűszerpaprikával bedörzsöljük.

3. A chilit megtisztítjuk, kicsumázzuk, és igen apróra felvágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és összezúzzuk.

4. A cigánymártást és a ketchupot jól összekeverjük a chilivel, a fokhagymával, a mézzel, a növényi olajjal és a Tabasco-mártással. Sóval, borssal és tejszínnel ízesítjük.

5. A karajt bekenjük a marináddal, grilltálcára fektetjük és a faszenes grillkészüléken, közepes hőfokon gyakori forgatás mellett kb. 25 percig grillezzük.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csípős karajszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1662 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Csípős karajszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
tippek, fortélyok