Krémsajtos zsemle

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Krémsajtos zsemle
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db zsemle
1 csokor zsázsa
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsemléket félbevágjuk, a vágott felülettel felfelé grillsütőben 2-3 percig pirítjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk és 1 percig pirítjuk a zúzott fokhagymát. A fokhagymás olajjal megkenjük a zsemlét (1. kép).

2. A megtisztított kaliforniai paprikákat félbevágjuk, a vágott felülettel lefelé sütőrácsra helyezzük. Előmelegített grillsütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a héja kissé megfeketedik (2. kép). A héját papírtörlővel ledörzsöljük, húsát csíkokra vágjuk.

3. A retket vékonyan felszeleteljük és a zsázsával együtt elosztjuk a zsemlék alsó részén (3. kép). Ráhalmozzuk a natúr krémsajtot. Ráfektetjük a sült paprikaszeleteket és beborítjuk a zsemle tetejével.

Krémsajtos zsemle Krémsajtos zsemle Krémsajtos zsemle
Könnyebb lehúzni a sült paprika héját, ha sütés után újságpapírba vagy alufóliába csomagoljuk.
A szendvics készítésével várjuk meg, amíg kihűl a paprika, különben elolvad a krémsajt.
Krémsajtos zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 840 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Krémsajtos zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
szólj hozzá, értékelj