Cseh sörgulyás
Elkészítési idő:
95 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A húst felkockázzuk, és elkeverjük a fűszerpaprikával.
2. Meghámozzuk, és durvára vágjuk a hagymát, majd a felforrósított zsírban üvegesre pároljuk.
3. Beletesszük a húst, és folyamatos kevergetés közben fehéredésig pirítjuk (kb. 10 perc).
4. Hozzáadjuk a köményt és a (lehetőleg cseh) sör felét, lefedjük, majd kb. 45 percig kis lángon főzzük.
5. Összemorzsoljuk a barna kenyeret, és a maradék sörrel együtt a húshoz adjuk. Még 15 percig forraljuk, végül sóval és borssal ízesítjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.