Maremmai zöldségleves
Acquacotta maremmana
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, a zellert, a sárgarépát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon megpároljuk.
2. Hozzáadjuk a felaprított mángoldot, a kockára vágott paradicsomot és a feldarabolt peperoncinót.
3. Ráöntjük a vizet, és kb. 20 percig forraljuk.
4. Tálalás előtt röviddel a tojásokat belecsurgatjuk a levesbe.
5. A kenyérszeleteket megpirítjuk, ízlés szerint fokhagymával bedörzsöljük, mélytányérokra tesszük, és ráöntjük a levest. A reszelt pecorino sajttal megszórva tálaljuk.