Nizzai saláta

Salade nicoise

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nizzai saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db keményre főzött tojás
1 doboz tonhal
10 dkg főtt ceruzabab
8 kisebb kemény paradicsom
1 evőkanál finomra vágott bazsalikom
2 evőkanál vörösborecet
6 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, enyhén megsózzuk. A paprikát megmossuk, magházát kivesszük, húsát csíkokra vágjuk.

2. A hagymát meg az uborkát meghámozzuk és felszeleteljük. A héjában főtt krumplit meghámozzuk és felkockázzuk.

3. A babot félbevágjuk. A zöldségeket és az olajbogyót salátástálba tesszük.

4. A tonhalat (olyan konzervet válasszunk, amelyben olívaolajban van a tonhal) szétszedjük, olaját lecsepegtetjük, húsát a zöldfélékhez adjuk. A hozzávalókat összekeverjük.

5. Az olajból (lehetőleg provencei-i olívaolajat használjunk), az ecetből, borsból, sóból és bazsalikomból öntetet (vinaigrette) készítünk, a salátára öntjük. Hideg helyre tesszük.

6. Tálalás előtt összekeverjük a felnegyedelt főtt tojásokkal, a szardellafiléket is rárakva tálaljuk.

Nizzai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1591 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Nizzai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
könyvek