Borjúbecsinált

Blanquette de veau

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúbecsinált
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg borjúlapocka
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
½ db citrom leve
1 dl tejszín
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
1 szál póréhagyma
2 szál sárgarépa
2 szem szegfűszeg
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst durvára kockázzuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lemerjük a habot, és a levet megsózzuk, újra felforraljuk.

2. A hagymát megtisztítjuk, a szegfűszeggel megszurkáljuk. A sárgarépát, a póréhagymát és a zellert megtisztítjuk, felaprítjuk. A zöldséget a leöblített zöldfűszerekkel a húshoz adjuk, kis lángon kb. 20 percig főzzük.

3. A húst kivesszük, alaposan lecsöpögtetjük, megborsozzuk, melegen tartjuk. A zöldséges levet leszűrjük.

4. A vajat felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, és folyamatos kevergetés közben a húslével felöntjük, felforraljuk, majd 10 percig főzzük.

5. A tojássárgáját és a tejszínt összekeverjük. A vajas-lisztes mártást gyors kevergetés közben beleöntjük, majd a citromlevet is belekeverjük. Ízesítjük, és a húsra öntjük. A petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.

Borjúbecsinált
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Borjúbecsinált
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek