New York-i túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
New York-i túrótorta
Eljárások: hűtés, kikeverés, sütés, törés
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg édes korpás keksz
6 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
40 dkg tehéntúró
2 teáskanál vaníliaesszencia
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
4 db tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Tálban összekeverjük az összemorzsolt korpás kekszet a cukorral és a vajjal. Erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen, majd 8-10 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

3. A töltelékhez robotgéppel, közepes fokozaton összekeverjük a tehéntúrót és a tejszínkrémsajtot a liszttel és a cukorral.

4. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. Végül belekeverjük a tejfölt és a vaníliakivonatot.

5. A tölteléket a ropogós tésztakehelybe öntjük és a sütő középső rácsán 50-60 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A kapcsos peremet eltávolítva tálra csúsztatjuk és 6 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük.

New York-i túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1318 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
New York-i túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
bevásárlólista