Fettucine húsgombóccal



Elkészítés:
1. Főzzük a cukkinit enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt puhára, majd vegyük le a tűzről, szűrjük le, de őrizzük meg a főzőlét.
2. Blansírozzuk meg a paradicsomot forrásban lévő vízben 2 perc alatt. Csöpögtessük le és húzzuk le a héját, majd vágjuk fel apróra.
3. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Adjuk hozzá az újhagyma fehér részét és süssük puhára 3 perc alatt.
4. Adjuk hozzá a fokhagymát, a zsályát, a rozmaringot és a paradicsomot is, majd sóval, borssal ízesítsük. Keverjük össze jól és pároljuk alacsony tűz fölött, amíg a paradicsomok teljesen szétfőnek (körülbelül 10 perc).
5. Adjuk hozzá a cukkinit és pároljuk alacsony tűz fölött, amíg a szósz besűrűsödik (körülbelül 10 perc). Majd vegyük le a tűzről.
6. Keverjük össze a marhahúst a tojással, a zsemlemorzsa felével, az újhagyma zöldjével, bazsalikommal és a petrezselyemmel egy nagy tálban. Sóval, borssal ízesítsük.
7. Formáljunk diónyi labdákat a húsból és forgassuk mindegyiket a maradék zsemlemorzsába.
8. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött, majd jól süssük benne át a húsgolyókat, míg barnák lesznek, 8-10 perc alatt.
9. Öntsük a cukkini megőrzött főzővizét egy nagy edénybe és forraljuk fel. Ebben főzzük meg a tésztát 3-4 perc alatt, vagy al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük a szószos serpenyőbe. Keverjük össze jól és melegítsük össze 1 perc alatt magas tűz fölött. Adjuk hozzá a húsgombócokat és melegen tálaljuk.