Fettucine húsgombóccal

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fettucine húsgombóccal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg érett paradicsom
40 dkg fettuccine
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
12 dkg zsemlemorzsa
1 db kissé felvert tojás
1 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring
4 db apróra vágott zsályalevél
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 szál szeletelt újhagyma
2 db szeletelt cukkini
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Főzzük a cukkinit enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt puhára, majd vegyük le a tűzről, szűrjük le, de őrizzük meg a főzőlét.

2. Blansírozzuk meg a paradicsomot forrásban lévő vízben 2 perc alatt. Csöpögtessük le és húzzuk le a héját, majd vágjuk fel apróra.

3. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Adjuk hozzá az újhagyma fehér részét és süssük puhára 3 perc alatt.

4. Adjuk hozzá a fokhagymát, a zsályát, a rozmaringot és a paradicsomot is, majd sóval, borssal ízesítsük. Keverjük össze jól és pároljuk alacsony tűz fölött, amíg a paradicsomok teljesen szétfőnek (körülbelül 10 perc).

5. Adjuk hozzá a cukkinit és pároljuk alacsony tűz fölött, amíg a szósz besűrűsödik (körülbelül 10 perc). Majd vegyük le a tűzről.

6. Keverjük össze a marhahúst a tojással, a zsemlemorzsa felével, az újhagyma zöldjével, bazsalikommal és a petrezselyemmel egy nagy tálban. Sóval, borssal ízesítsük.

7. Formáljunk diónyi labdákat a húsból és forgassuk mindegyiket a maradék zsemlemorzsába.

8. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött, majd jól süssük benne át a húsgolyókat, míg barnák lesznek, 8-10 perc alatt.

9. Öntsük a cukkini megőrzött főzővizét egy nagy edénybe és forraljuk fel. Ebben főzzük meg a tésztát 3-4 perc alatt, vagy al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük a szószos serpenyőbe. Keverjük össze jól és melegítsük össze 1 perc alatt magas tűz fölött. Adjuk hozzá a húsgombócokat és melegen tálaljuk.

Ha kicsit variálni akarunk ezen a recepten, készítsük a húsgombócot disznóhúsból. Egy kicsit pikánsabb ízért pedig adjunk hozzá egy csipet chilit a 4. lépésnél.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Fettucine húsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1375 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Fettucine húsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
van itthon