Grillezett édesköménygumó



Elkészítés:
1. Az édesköménygumót és a zöldcitromot nyolc cikkelyre vágjuk (1. kép). Lapos tálba tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított, nagy kockákra vágott piros húsú paprikát.
2. A páchoz az olajat kikeverjük a zöldcitromlével. Zúzott fokhagymával, magos mustárral, kakukkfűvel fűszerezzük. A zöldségeket leöntjük a páccal (2. kép) és 60 percig állni hagyjuk.
3. Az édesköménygumót, a paprikát és a zöldcitromot felváltva nyársra vagy hurkapálcikára húzzuk (3. kép).
4. Előmelegített grillsütőben kb. 10 percig sütjük, közben többször megfordítjuk és a páclével is megkenjük.
5. A zöldségnyársakat tányérra fektetjük, pirítóssal és salátával kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |