Ropogós mandulatekercs

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogós mandulatekercs
Adag: 1 egész (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
1 teáskanál mandulaaroma
1 zacskó vaníliás cukor
3 dl tejszín
5 db tojás
A grillázshoz:
15 dkg egész mandula
A szóráshoz:
3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Kiolajozunk egy tepsit. Az egész szem mandulákat a cukorral együtt lábosban összefőzzük. A cukrot sötétbarnára karamellizáljuk. A masszát átöntjük a tepsibe és szétterítjük. Amikor kihűlt, apró darabokra tördeljük.

2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 28 x 38 cm-es tepsit. Robotgéppel,

a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Hozzáadjuk a darált mandulát és a mandulaaromát.

3. Másik tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét a sóval. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát a kivajazott tepsibe simítjuk és 15-20 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

4. A piskótát a 3 evőkanál cukor felhasználásával feltekercseljük. A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Megtöltjük vele a piskótatekercset és ismét felgöngyöljük. A mandulagrillázzsal díszítjük.

Ropogós mandulatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1845 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Ropogós mandulatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
ételfotó