Kolbászos-gombás pappardelle

| , Kolbászos pappardelle receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kolbászos-gombás pappardelle
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg lebőrözött kolbász
40 dkg pappardelle
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 levél apróra vágott zsálya
1 fej apróra vágott hagyma
1 evőkanál lágy vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olajat és a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Adjuk hozzá a hagymát és süssük puhára 3 perc alatt.

2. Adjuk hozzá az összetört (lehetőleg olasz) kolbászt és süssük barnára

5 perc alatt.

3. Tegyük a serpenyőbe az előzőleg 10 percre vízbe áztatott, összevágott gombát és a bort is, és főzzük, amíg a bor elpárolog. Adjuk hozzá a paradicsomot a levével és pároljuk 20 percig alacsony tűz fölött, amíg a szósz besűrűsödik.

4. Keveriük bele a zsályát és sóval, borssal ízesítsük.

5. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra).

6. Szűrjük le és tegyük a szószos serpenyőbe. Magas hőmérsékleten süssük még 1 percig, majd szórjuk meg a parmezánnal és tálaljuk.

Friss vargányához csak késő nyáron és az ősz folyamán lehet hozzájutni. Így bármikor helyettesíthetjük szárított vargányával, amiből elegendő csak egy kis mennyiség is az íze kedvéért.
Kolbászos-gombás pappardelle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1368 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Kolbászos-gombás pappardelle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
tippek, fortélyok