Marsalás serpenyők

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marsalás serpenyők
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál apróra vágott mandula
½ db citrom leve
10 dkg szőlő
2 db mandarin
1 db érett körte
2 db banán
A krémhez:
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
kevés reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A gyümölcsöt meghámozzuk és egyenlő nagyságúra daraboljuk. A szőlőt leszemezzük. A citromlével, a mandulával és a juharsziruppal összekeverjük.

2. A marsalakrémhez a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a cukrot és a marsalát hőálló tálban összehabarjuk.

3. A tálat meleg vizes fürdőbe állítjuk, s a tojáskeveréket habverővel vagy elektromos kézi mixelővel erőteljesen felverjük, míg krémes habbá nem válik. A tojáskrémet leemeljük a vizes fürdőről, fahéjjal és némi reszelt citromhéjjal ízesítjük.

4. A raclette-készüléket felfűtjük. Minden vendég a serpenyőjébe rak a gyümölcskeverékből, kanállal ráönt marsalakrémet, s ízlés szerint meghinti porcukorral. A marsalás serpenyők tartalmát a grill alatt aranybarnára sütjük.

Marsalás serpenyők
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Marsalás serpenyők
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
pinterest