Berni tallér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Berni tallér
Adag: 2 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lágy vaj
100 dkg liszt
1 db citrom héja
1 csipet
2 kiskanál cseresznyepálinka
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás

Elkészítés:

1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

2. A tésztából egy gömböt formázunk, majd 120 percig hideg helyen pihentetjük.

3. A pihentetés után a tésztából 1,5 cm-es golyókat szaggatunk, majd tallérsütőbe tesszük. Tallérsütő hiányában tegyük a golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, lapítsuk őket 1-2 mm vastagra, majd húsklopfoló segítségével nyomjunk mintát rá.

4. Süssük világosbarnára, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni. Fémdobozban nagyon jól tárolható, ha addig marad belőle...

Berni tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2317 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Berni tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
ételfotó