Sajtkrémes kerekek

Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ dl tejföl
20 dkg margarin
1 csipet
30 dkg liszt
A krémhez:
10 dkg reszelt sajt
10 dkg puha vaj
2 mokkáskanál liszt
másfél dl hideg tej
ízlés szerint tejföl
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint reszelt sajt

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet, sót, margarint és tejfölt jól dolgozd össze, és 120 percre tedd a hűtőbe.

2. Majd nyújtsd ki 2-3 mm vastagságúra, kend meg tojásfehérjével, és egy 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Hosszú pengéjű késsel, vagy palacsinta-lapáttal alányúlva helyezd rá egy sütőpapírra. Vigyázz, hogy ne deformálódjanak el a kis korongok!

3. 200 fokon kb. 10 perc alatt süsd meg.

4. A krémhez a lisztet keverd csomómentesen a tej egy részével. Mikor még elég sűrű a massza, keverd bele a tojássárgákat, azután add hozzá apránként - állandó keverés mellett - a többi tejet.

5. Lassú tűzön főzd meg, és állandó keverés mellett hűtsd ki. Add hozzá a vajat és a reszelt sajtot, pici tejfölt, és sót. Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá még sót, tejfölt. Annyit, hogy könnyű, de jó állagú krémet kapj.

6. Most az összeállítás következik: egy teáskanál krémmel ragassz össze két korongot. Nagyon enyhén nyomd össze. Csak annyira, hogy a krém kissé kitüremkedjék a két korong közül. Végül sajtreszeléken gurítsd át, mint egy kereket.

Sajtkrémes kerekek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3312 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
(Underground Kiadó, 2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs... bővebben...
Sajtkrémes kerekek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
(Underground Kiadó, 2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs... bővebben...
van itthon