Kelt palacsinta
Kőttes palacsinta
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre (12 darab)
Elkészítés:
1. A hozzávalókból a szokott módon csomómentes palacsintatésztát keverek és 60 percig meleg helyen kelni hagyom. Ha túl sűrűvé vált volna, pici tejjel hígítom, azonban sűrűbb állagúnak kell lennie, mint a hagyományos palacsintatészta.
2. Teflonserpenyőben kicsit vastagabb palacsintákat sütök.
Tetszés szerinti töltelékkel fogyasztható. Én az egyszerű fahéjas cukorra vagy valamilyen jóféle lekvárra esküszöm.
Gyerekkoromban nem is ismertem mást, mindig kőttes, azaz kelt palacsinta készült nálunk, csak felnőtt koromban találkoztam először az általánosan elterjedt palacsintával. Tulajdonképpen ez is úgy készül, eltekintve egyetlen lényeges különbségtől, hogy élesztő is van benne és sütés előtt meg kell keleszteni. Szoktam bele olajat is tenni, így a sütés már nem igényel külön olajat, ezért nem terjeng olajszag az egész lakásban.