Lángoló karácsonyi puncs

Flaming christmas punch

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lángoló karácsonyi puncs
Adag: 1 adag (10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl rum
5 dl erős fekete tea
15 dl száraz vörösbor
1 db karikára vágott citrom
1 és ¼ dl frissen préselt/facsart citromlé
2 rúd fahéj
1 és ¼ dl frissen préselt/facsart narancslé

Elkészítés:

1. Melegítsük fel csaknem forráspontig, egy nagy nyeles lábasban a bort, a narancs- és citromlét és a fahéjat, majd vegyük le a tűzről és öntsük egy hőálló puncsostálba.

2. Tegyük a cukrot egy nagy merőkanálba és öntözzük meg rummal (a rum sötét legyen). A többi rumot öntsük a puncsostálba.

3. Gyújtsuk meg a merőkanálban a rumot, majd öntsük a lángoló szeszt a puncsra. Adjuk hozzá a citromkarikát, és jól keverjük meg, hogy a láng kialudjon.

Amikor ezt az italt készítjük, elkápráztathatjuk családunkat és barátainkat lángvető képességünkkel. Mielőtt hozzáfogunk, győződjünk meg arról, hogy a tál valóban tűzálló-e. Ügyeljünk arra is, hogy hamar oltsuk el a lángot, mert egyébként gyorsan kiégeti az italból az alkoholt. Használjunk fedőt a puncsostál lefedésére, hogy a láng gyorsan kihunyjon. Ha tálunknak nincs fedője, készítsünk egyet vastagabb alufóliából.
Lángoló karácsonyi puncs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3164 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
Lángoló karácsonyi puncs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
hírlevél