Spenótos frittata

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spenótos frittata
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
40 dkg spenót
3 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
3 dkg fontina sajt
3 dkg juhsajt
2 dkg durvára vágott dióbél
2 evőkanál főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
5 dkg főtt kukorica
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss parajleveleket leforrázzuk, lecsöpögtetjük, papírtörlővel kinyomjuk belőle a felesleges nedvességet (1. kép).

2. A tojást tálban felverjük majd belekeverjük a spenótot, a főtt kukoricát, a zúzott fokhagymát, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot (2. kép), a csíkokra vágott chilit és a tejszínt.

3. Serpenyőben olajat és vajat forrósítunk.

4. Beleöntjük a zöldséges tojást (3. kép). Meghintjük a durvára vágott dióval, a kétféle reszelt sajttal és a pirospaprikával. Kevergetés nélkül 5-7 percig sütjük.

5. A serpenyőre nagy tányért borítunk, segítségével megfordítjuk a frittatát. Visszacsúsztatjuk a serpenyőbe és a másik oldalát is megsütjük (2-3 perc). A serpenyővel együtt tesszük asztalra.

Spenótos frittata Spenótos frittata Spenótos frittata
Spenótos frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1535 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Spenótos frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
facebook