Lecsó

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lecsó
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 nagyobb paradicsom
4 db fehér paprika
3 nagyobb fej hagyma
1 evőkanál zsír
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsíron kisütöm a felkockázott füstölt szalonnát (Apukám, akinek a lecsója világbajnok, kakastaréjra süti, én kockára. De ezen még sosem vitatkoztunk össze.), majd ráteszem a felszeletelt hagymát és addig sütöm, amíg szép sárga, csillogó, fényes lesz. Ekkor kerül rá a felcsíkozott paprika.

2. Addig hagyom együtt párolódni-sülni, amíg itt-ott megkapja kicsit a paprikát. Nem szétfőzni kell, icipicit ress maradjon. Nálam ezt követően kerül bele a felkockázott paradicsom, amiről nem húzom le a héját. Mi szeretjük így, akit zavar, lehúzhatja. (A technikáját azt hiszem, mindenki ismeri: paradicsom héja keresztben bevágva, aztán irány a forró víz, majd jéghideg víz, aztán lehet lehúzgálni.)

3. No, ha a paradicsom a lábasba került, sózom, borsozom, majd lefedem és időnként kevergetve készrefőzöm. Meddig? Amíg lecsóíze, -illata és -állaga nem lesz.

Az étel, aminél nem engedek a negyvennyolcból. Szokásos gasztroimprózásaimmal ellentétben a lecsót sallangtól mentesen főzöm. Jó lecsóba nem kell víz, főjön csak a saját levében! Nem kell bele őrölt paprika, íze lesz a hozzávalóktól.
Lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1962 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
szólj hozzá, értékelj