Fácán szalonnapongyolában

Fasan im Speckhemd

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fácán szalonnapongyolában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szalonna
2 db konyhakész, fiatal fácán
10 dkg kékszőlő
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fácánt kívül-belül leöblítjük, megsózzuk, megborsozzuk. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és a fácánt belegöngyöljük. Főzőcérnával rögzítjük, és a combjait is összekötjük.

2. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. A fácánt a vajon kicsit megpirítjuk, majd tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük, időnként megforgatjuk, meglocsoljuk a pecsenyelével.

3. A kész szárnyast kivesszük, a pecsenyeléről lemerjük a zsírt, és a visszamaradt mártásba beletesszük a megmosott (esetleg kimagozott) szőlőszemeket, összeforraljuk.

4. A fácánt tálra rendezzük, és a mártással tálaljuk. Párolt vörös káposzta és burgonyakrokett illik hozzá.

Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Burgonyakrokett

Burgonyakrokett
50 dkg burgonya
15 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál olaj
3 db simára kevert tojás
6 dkg finomliszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez::
igény szerint olaj

1. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben 30-35 perc alatt puhára főzzük.

2. Utána leszűrjük, és az edénybe visszaöntve szárazra pároljuk, majd összetörjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és a vajjal meg a tojássárgájával összedolgozzuk. Gyúródeszkára átrakva kihűtjük.

3. A burgonyamasszát 2 ujjnyi vastag kerek lappá nyújtjuk, és cikkekre vágjuk. Mindegyik cikkből meglisztezett kezünkkel hosszú rudat sodrunk (1. kép).

4. A rudakat lisztben megforgatjuk (2. kép), a felesleges lisztet lerázzuk róla.

5. A meglisztezett kroketteket először simára kevert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk (3. kép). Ha a kéreg nem lenne elég vastag, még egyszer tojásba , utána morzsába mártjuk.

4. Egy teflonserpenyőbe, az egyharmadáig olajat töltünk és megmelegítjük.

5. A kroketteket a meleg olajba rakva körös-körül 3-4 perc alatt szép pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.

Párolt vöröskáposzta

Párolt vöröskáposzta
1 fej csíkokra vágott vöröskáposzta
4 evőkanál vaj
1 kisebb fej finomra aprított hagyma
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kristálycukor
2.5 dl forró víz
1 teáskanál köménymag
2 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és 5-7 perc alatt üvegesre dinszteljük rajta a hagymát.

2. Megszórjuk liszttel, és zsemleszínűre pirítjuk. Megszórjuk cukorral és köménymaggal, rádobjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, majd aláöntjük a forró vizet.

3. Nagyon kis lángon, lefedve 60 percig pároljuk; 15 perccel a párolási idő letelte előtt rálocsoljuk az ecetet is. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Fácán szalonnapongyolában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2554 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Fácán szalonnapongyolában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista