Uborkás joghurt

Cacik

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Uborkás joghurt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dl joghurt
1 nagyobb salátauborka
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott borsmenta
2 evőkanál finomra vágott kapor
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát lereszeljük, majd besózzuk. Állni hagyjuk, és kb. 60 perc múlva kinyomkodjuk.

2. A joghurtot, a megtisztított, összezúzott fokhagymát, a kaprot, a borsmentát és 2 evőkanál olívaolajat hozzáöntünk, és kevés hideg vízzel felhígítjuk.

3. Az egészet alaposan elkeverjük, megízesítjük. Kis csészékbe töltjük, jól lehűtjük.

4. Tálalás előtt a maradék olívaolajat rácsöpögtetjük, a fűszerpaprikával megszórjuk.

Uborkás joghurt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1428 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Uborkás joghurt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter