Meggyes-mákos rétes

| , Mákos rétes receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meggyes-mákos rétes
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kimagozott meggybefőtt
20 dkg mák
1 doboz réteslap
5 dkg vaj
½ db citrom héja
12 dkg porcukor
2 dl tej
igény szerint zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A mákot ledaráljuk. A tejbe keverjük a cukrot, és belereszeljük egy fél citrom héját, felforraljuk. Hozzáadjuk a mákot, és méz sűrűségűre főzzük.

2. Levesszük a tűzről, belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, és lehűtjük.

3. A kihajtogatott réteslapokat meglocsoljuk olvasztott vajjal, kevés megszitált zsemlemorzsával megszórjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. Óvatosan felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és vajjal megkenjük a tetejét.

4. Közepesen meleg sütőben megsütjük. Ha megsült, 5-10 percig pihentetjük. Rézsútosan felvágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

A mákot (daráltat is), akár cukorral együtt érdemes a mélyhűtőben tárolni. Hónapokig eláll, azonnal használható, nem kell kiolvasztani, nem áll össze és nem avasodik, molyosodik.
A boltban vásárolt réteslapot enyhén megnedvesített konyharuhába téve, 20-30 percig pihentessük. A megmaradt réteslapokat gyorsan csomagoljuk be légmentesen és tegyük hűtőszekrénybe. A maradék réteslapokat mielőbb használjuk fel!
Meggyes-mákos rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1470 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Meggyes-mákos rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
lexikon