Kemencében sült tengeri durbincs görög módra

Lithirini fourno ala spetsiota

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kemencében sült tengeri durbincs görög módra
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg feta sajt
20 dkg érett paradicsom
2 db 60 dkg-os, konyhakész tengeri durbincs
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 evőkanál olívaolaj
1 csomó petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
2 ágacska rozmaring
1 db citrom leve
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halakat leöblítjük, leitatjuk róluk a nedvességet, kívülről és belülről sóval-borssal behintjük és citromlével megpermetezzük. Mindegyik hal hasüregébe egy-egy rozmaringágacskát helyezünk.

2. A halakat nagy formába (tepsibe) tesszük. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és kb. 5 centi hosszú darabokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, a paradicsom héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. 3 evőkanálnyi olívaolajat serpenyőben felforrósítunk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát meg a fokhagymát, aztán beletéve a paradicsomot és a petrezselymet, rövid ideig együtt pároljuk.

3. Hozzáadjuk a bort, felfőzzük és ízesítjük a mártást, majd ráöntjük a halakra.

4. Rászórjuk a zsemlemorzsát, 1 evőkanálnyi olajjal meglocsoljuk, és 200 Celsius-fokos sütőben középső sínen 15 percig sütjük.

5. A juhsajtot elmorzsoljuk, rászórjuk, és együtt még 10 percig sütjük. Friss fehérkenyér (baguette) vagy lepénykenyér illik hozzá.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Kemencében sült tengeri durbincs görög módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1440 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Kemencében sült tengeri durbincs görög módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
van itthon