Palócpecsenye

| Palócpecsenye receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Palócpecsenye
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sertéscomb
vagy
50 dkg sertéskaraj
1 dl tejszín
2 dl víz
2 kávéskanál mustár
1 kávéskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál zsír
vagy
3 evőkanál olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A felszeletelt, kikloffolt hús mindkét oldalát átsütöm az olajon. Eredetileg lisztbe kellene forgatni, de úgy később könnyebben lekap, ezért én ezt mindig kihagyom.

2. A megpirított húst kiveszem és félre teszem. A megmaradt olajon megfuttatom a finomra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát.

3. Megszórom a pirospaprikával és felöntöm egy bögre vízzel meg a tejszínnel. Ekkor kerül bele a mustár, majd sózom, borsozom.

4. Visszateszem a hússzeleteket és fedő alatt puhára párolom. A végére a lé nagy része is elpárolog.

Általában valamilyen burgonyakörettel (pirított vagy petrezselymes) és az elmaradhatatlan zöldbabbal szokás tálalni, de mi leggyakrabban nokedlivel esszük.

Én karajból szoktam készíteni, de természetesen lehet combból vagy egyéb részekből is. A mustár mennyisége ízlés dolga és függ a mustár minőségétől is, ezért feltétlenül apránként adagoljuk és közben kóstolgassuk: cél egy kellemesen pikáns íz, de ne domináljon a mustár!
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Palócpecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 17776 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Palócpecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
hírlevél