Lazacos-borsós szélesmetélt

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lazacos-borsós szélesmetélt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet füstölt lazac
15 dkg zöldborsó
3 szál apróra vágott újhagyma
3 dl zsíros tejszín
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szósz készítéséhez blansírozzuk a borsót forrásban lévő vízben 2 percig. Frissítsük fel folyó, hideg víz alatt, majd csepegtessük le és tegyük félre.

2. Öntsük a bort egy nagy serpenyőbe és forraljuk fel. Keverjünk bele 2,5 dl tejszínt, majd ismét forraljuk tovább, amíg a szósz besűrűsödik.

3. Tegyük a 4 szelet füstölt lazacot, az újhagymát és a maradék tejszínt egy robotgépbe, és keverjük krémessé. Keverjük a lazacos krémet a serpenyőben lévő tejszínes borhoz, és forraljuk fel.

4. Főzzük a szélesmetéltet sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra).

5. Vágjuk fel a maradék lazacot csíkokra és tegyük a szószhoz. Sóval, borssal ízesítsük.

6. Szűrjük le a tésztát és tegyük egy nagy, előmelegített tálba. Kanalazzuk a tetejére a szószt, keverjük össze, és tálaljuk melegen.

Ha szeretnénk, használhatunk friss lazacot is a füstölt helyett. Buggyantsunk meg 400 gramm lazacfilét némi friss fűszerkeverékben és egy kis tejben. Süssük át jól és törjük össze egy villával. Adjuk a szószhoz a 3. lépésnél.
Lazacos-borsós szélesmetélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1713 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Lazacos-borsós szélesmetélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
cikkek