Pirított csirke zöldpaprikával

| Paprikás csirkeragu receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pirított csirke zöldpaprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lebőrözött csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
1 darabka 1 cm-es gyömbérgyökér
3 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál édes chiliszósz
1 teáskanál római kömény
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb piros chilipaprika
35 dkg fodros kel
vagy
35 dkg pak choi
A díszítéshez:
igény szerint pirított gyömbérgyökér

Elkészítés:

1. Wokban olajat forrósítunk.

2. A csirkehúst éles késsel csíkokra vágjuk.

3. Beletesszük a wokba és 5 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hús egy kis színt kap.

4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a frissen reszelt gyömbért, a római köményt, a felkarikázott chilit (1. kép).

5. A háromféle paprikát megtisztítjuk, húsát vékony csíkokra vágjuk és a wokba tesszük (2. kép). További 5 percig kevergetve pirítjuk.

6. Hozzáadjuk a csíkokra vágott pak choit és a szójababcsírát (3. kép). Édes chilimártással ízesítjük és 2-3 percig főzzük.

7. Előmelegített tálba halmozzuk és pirított gyömbérrel díszítve tálaljuk.

Pirított csirke zöldpaprikával Pirított csirke zöldpaprikával Pirított csirke zöldpaprikával
A pirított gyömbérhez nagyobb darab friss gyömbérgyökeret meghámozunk és vékonyan felszeletelünk. Kisebb serpenyőben olajat forrósítunk és a gyömbérszeleteket fél perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük és itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
Pirított csirke zöldpaprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1393 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Pirított csirke zöldpaprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
google+