Pirított csirke zöldpaprikával
Húsételek | Paprikás csirkeragu receptek
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 40 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Wokban olajat forrósítunk.
2. A csirkehúst éles késsel csíkokra vágjuk.
3. Beletesszük a wokba és 5 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hús egy kis színt kap.
4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a frissen reszelt gyömbért, a római köményt, a felkarikázott chilit (1. kép).
5. A háromféle paprikát megtisztítjuk, húsát vékony csíkokra vágjuk és a wokba tesszük (2. kép). További 5 percig kevergetve pirítjuk.
6. Hozzáadjuk a csíkokra vágott pak choit és a szójababcsírát (3. kép). Édes chilimártással ízesítjük és 2-3 percig főzzük.
7. Előmelegített tálba halmozzuk és pirított gyömbérrel díszítve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
A pirított gyömbérhez nagyobb darab friss gyömbérgyökeret meghámozunk és vékonyan felszeletelünk. Kisebb serpenyőben olajat forrósítunk és a gyömbérszeleteket fél perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük és itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.