Gratinírozott rizses frikadell

| Rizses frikadell receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gratinírozott rizses frikadell
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg hosszú szemű rizs
5 dkg reszelt ementáli sajt
1 késhegynyi kurkuma
1 késhegynyi curry
1 késhegynyi római kömény
1 késhegynyi kardamom
5 dkg zsemlemorzsa
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldséglevest felforraljuk. Közben a fokhagymát és a mogyoróhagymát meghámozzuk és összevagdaljuk. Az olívaolaj felét felhevítjük és a fokhagymát meg a mogyoróhagymát megpirítjuk benne.

2. A rizst belekeverjük, és 1 perc múlva ráöntjük a forró zöldséglét A rizst 15-18 percig alacsony hőmérsékleten főni hagyjuk, közben időnként megkeverjük.

3. A zsemlemorzsával, a tojássárgájával, a fűszerekkel és a reszelt sajttal puha masszává gyúrjuk. Vizes kézzel 16-20 lapos pogácsát formálunk. Ezek mindkét oldalát olívaolajjal bekenjük és felhasználásig letakarva a hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A raclette-készüléket felfűtjük. Minden serpenyőbe egy-egy rizses pogácsát fektetünk, és a grill-lap alatt mindkét oldalán ropogósra sütjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Gratinírozott rizses frikadell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1430 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Gratinírozott rizses frikadell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
pinterest