Hagymás tálka

| Zöldséges-sajtos sült rizs receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymás tálka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb fej vöröshagyma
2 és fél dkg vajforgács
2 és fél dkg szobahőmérsékletű vaj
1 dl tejszín
5 dkg összevagdalt dióbél
10 dkg főtt rizs
2 db tojás
½ csomó petrezselyem
15 dkg frissen reszelt gouda sajt
vagy
15 dkg frissen reszelt ementáli sajt
ízlés szerint csípős fűszerpaprika
ízlés szerint édesnemes pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk, enyhén sós vizet felforralunk és belerakjuk a hagymát, és kb. 10 perc alatt félig puhára főzzük.

2. Közben a petrezselymet letépdessük a száráról, megmossuk, lecsurgatjuk és felaprítjuk. A hagymát keresztbe fél centiméter vastag szeletekre vágjuk.

3. A tojást felverjük és lazán összekeverjük a főtt rizzsel, a sajttal, a petrezselyemmel, a dióval és a tejszínnel. Sóval, borssal és a kétféle paprikával ízesítjük.

4. 8 raclette-serpenyőt vajjal kikenünk. Belefektetjük a hagymaszeleteket és ráhelyezzük a rizskeveréket. Ügyelnünk kell arra, hogy a tálkákat túlságosan meg ne töltsük.

5. A hagymás tálakra rátesszük a vajforgácsot, és a grill-lap alatt kb. 10 percig sütjük, míg aranysárgára nem pirul.

Hagymás tálka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1376 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Hagymás tálka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
recepttár