Fekete kagylós fettuccine

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fekete kagylós fettuccine
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg fettuccine
75 dkg paradicsom
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál paradicsompüré
1 és ¼ dl száraz vörösbor
12 és fél dkg szeletelt gombafej
1 db apróra vágott piros húsú kaliforniai paprika
2 db apróra vágott zeller
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 fej apróra vágott hagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szósz készítéséhez öntsünk forrásban lévő vizet a paradicsomra és hagyjuk fél percet állni. Majd hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk fel a húsát.

2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a zellert, a kaliforniai paprikát és a gombát. Süssük őket puhára 5 perc alatt.

3. Keverjük hozzá a felvágott paradicsomot, a szárított paradicsomot, a vörösbort és a paradicsompürét. Sóval, borssal ízesítsük. Forraljuk fel, fedjük le, majd alacsony tűz fölött pároljuk puhára a zöldségeket 20 perc alatt, néha megkeverve.

4. Adjuk hozzá a kagylót. Tegyük nagyobb lángra, és fedő nélkül főzzük 5 percig, vagy amíg elkezd bugyborékolni.

5. Míg a szósz készül, főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra) szűrjük le, adjuk a szószhoz és keverjük össze

jól. Tálaljuk melegen.

A legjobb eredmény érdekében használjunk nagyon érett, friss paradicsomot. Vegyünk friss fekete kagylót is. Pároljuk őket, amíg szétnyílnak, majd szedjük ki őket a kagylóhéjból.
Fekete kagylós fettuccine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1194 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Fekete kagylós fettuccine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
van itthon