Kakukkfűvel sütött kacsamell

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kakukkfűvel sütött kacsamell
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg kacsamell
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál kristálycukor
35 dkg tészta
100 dkg fejes káposzta
néhány gerezd fokhagyma
néhány ág friss kakukkfű
ízlés szerint durva szemcséjű
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

...házi tésztát nem gyúrtunk hozzá, találtunk hozzá megfelelő minőségű szárítottat.

1. A káposztát lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk vagy 20 percet.

2. Olajon cukrot karamellizálunk, majd beletesszük az enyhén kicsavart káposztát és pirítjuk. Közben levet is enged, amit teljesen elpárologtatunk és tovább pirítjuk, amíg a kellően barna színt elérjük. Sóval, cukorral és őrölt borssal ízesítjük.

3. Amikor kész, a kifőzött tésztával összekeverjük és megkóstoljuk, ha szükséges utóízesítjük. Tálalás előtt egy vas serpenyőben lepirítjuk.

4. A kacsamell bőrét kissé bevagdossuk, durva sóval, borssal ízesítjük és a bőrös felével kezdve megsütjük. Sütés közben friss kakukkfüvet és néhány gerezd fokhagymát teszünk mellé a serpenyőbe, és a zsíradékkal locsolgatjuk. Ha nem sütjük át teljesen akkor elég mindkét oldalnak 2-3 perc (ez persze méretfüggő). Amennyiben nem rozét szeretnénk, akkor sütőbe téve, locsolgatás mellett átsütjük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kakukkfűvel sütött kacsamell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1418 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kakukkfűvel sütött kacsamell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
könyvek