Fordított szilvatorta

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fordított szilvatorta
Adag: 1 tortaforma (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
½ teáskanál őrölt fahéj
2 dl tej
12 dkg vaj
2 db tojás
20 dkg liszt
A tetejére:
30 dkg szilva
1 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A szilvát kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

2. Az olvasztott vajat egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, az oldalán is eloszlatva. Behintjük a barna cukorral és kirakjuk a szilvával.

3. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.

4. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet.

5. A tésztát a gyümölcsrétegre simítjuk és 55-65 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 30 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Fordított szilvatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1570 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Fordított szilvatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
ételfotó