Mogyorós habszelet

| Mogyorós gyümölcskenyér receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyorós habszelet
Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg mogyoró
5 dkg durvára tört étcsokoládé
7 és fél dkg zabpehely
15 dkg porcukor
2 evőkanál apróra vágott kandírozott narancshéj
vagy
2 evőkanál apróra vágott kandírozott citromhéj

Elkészítés:

Volt jó néhány maradék tojásfehérjém a hűtőben, így körülnéztem a kamrában, mit találok még hozzá. Ez lett belőle:

1. A tojásfehérjéket verjük habbá, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és azzal is verjük tovább.

2. 1-2 evőkanálnyi zabpehelyliszttel keverjük össze a azáraz, de kicsit megpirított mogyorót, a csokit és a gyümölcshéjakat – így nem süllyednek le majd a tészta aljába.

3. A tojáshabba óvatosan forgassuk bele a zabpehelylisztet, majd a keveréket is. A masszát tegyük egy hosszúkás formába és 180 fokon süssük kb. 30 percig.

Mogyorós habszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1616 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mogyorós habszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
pinterest