Fehér piskóta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehér piskóta
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
kevés olaj
vagy
másfél dkg olvasztott vaj
3 dkg finomliszt

Elkészítés:

Maradék tojásfehérjékből akár fehér piskótát is süthetünk. Értelemszerűen, ahány tojásfehérjét használunk fel, annyival szorozzuk a hozzávalók mennyiségét.

1. A tojásfehérjéket verjük fel habbá, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, közben tovább verve.

2. Szitáljuk bele a lisztet, végül forgassuk bele az olvasztott vajat (olajat).

3. Simítsuk megfelelő méretű formába és 160 fokon 25-30 percig süssük.

Tetszés szerinti töltelékkel tölthetjük, de akár maradhatunk a fehér színű hozzávalóknál is.

A liszt egy részét lecserélhetjük finomra darált szárított kókuszreszelékre vagy blansírozott mandulára. Így továbbra is fehér marad a piskótánk, de új ízekkel gazdagíthatjuk.
Fehér piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 11337 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fehér piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
van itthon