Sárgabarackos-áfonyás lepény

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárgabarackos-áfonyás lepény
Adag: 1 sütőforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 evőkanál víz
12 dkg darabolt vaj
15 dkg liszt
A töltelékhez:
12 dkg áfonya
40 dkg félbevágott sárgabarack
4 evőkanál tejszín
4 dkg átszitált liszt
1 db tojás
20 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet és a cukrot tálba tesszük. A vajat kézzel belemorzsoljuk a keverékbe. Hozzáadjuk a vizet, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk. A tésztát műanyag fóliába csomagolva hűtőszelvénybe tesszük.

2. A tésztát belisztezett deszkán kinyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű sütőformába

nyomkodjuk (1. kép). Villával megszurkáljuk és 30 percre ismét hideg helyre tesszük.

3. A tésztát alufóliával beborítjuk és sütőbabbal megtöltjük. 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát és a sütőbabot, majd 15 percig tovább sütjük.

4. A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, majd belekeverjük a lisztet (2. kép), a mandulát és a tejszínt.

5. A sárgabarackot (ha befőttet használunk hozzá, akkor először lecsepegtetjük) és az áfonyát elosztjuk a tésztán, és egy kanállal ráterítjük a tejszínes keveréket (3. kép).

6. 60 percig sütjük, amíg a töltelék meg nem szilárdul. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Sárgabarackos-áfonyás lepény Sárgabarackos-áfonyás lepény Sárgabarackos-áfonyás lepény
Sárgabarackos-áfonyás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1535 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Sárgabarackos-áfonyás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
hírlevél