Tésztakosárka

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 12 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg fehér liszt
vagy
6 dkg vaj
vagy
6 dkg zsír
1 evőkanál jéghideg víz
1 csipet

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót.

2. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, disznózsírt és porhanyós tésztát készítünk.

3. Hozzáadjuk a jeges vizet, és lágy tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

4. 180 fokra előmelegítjük a sütőt (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

5. 12 tortácska sütőformát kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a tésztát 5 mm-re nyújtjuk, és a sütőforma átmérőjénél nagyobb köröket nyomunk ki belőle.

6. A tésztát a formákba simítjuk. A választott töltelékkel megtöltjük, sütőlemezre rakjuk, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tölthetjük krémmel, gyümölccsel, pudinggal, gyümölcshabbal, stb.

Tésztakosárka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2111 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Kép nélkül
Tésztakosárka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
tippek, fortélyok