Fésűkagylós fettuccine



Elkészítés:
1. Válasszuk le a kormit a fésűkagyló húsáról, és tegyük félre. Vágjuk fel a húst 3-4 szeletre.
2. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Tegyük bele a kenyérkockákat és pirítsuk meg 3-5 perc alatt. Tegyük félre egy külön kis tálba.
3. Forrósítsunk fel 5 evőkanál olajat ugyanebben a serpenyőben közepes tűz fölött. Adjunk hozzá 2 evőkanál petrezselymet, az összes fokhagymát és a chilit, és süssük 2-3 percig, míg az ízek összeérnek.
4. Főzzük meg a fettuccinét sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük egy tálba. Keverjük össze a maradék egy evőkanál olajjal.
5. Keverjük a fésűkagyló húsát a serpenyőbe és süssük őket opálossá (körülbelül fél perc).
6. Adjuk hozzá a bort és pároljuk még fél percig, majd adjuk hozzá a fettuccinét. Melegítsük össze egy perc alatt. Szórjuk meg a pirított kenyérmorzsával és
a maradék petrezselyemmel, és tálaljuk melegen.