Fésűkagylós fettuccine

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fésűkagylós fettuccine
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagyobb fésűkagyló
40 dkg fettuccine
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
6 dkg száraz, kockára vágott kenyér
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
½ teáskanál fekete bors
vagy
½ teáskanál chilipehely
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Válasszuk le a kormit a fésűkagyló húsáról, és tegyük félre. Vágjuk fel a húst 3-4 szeletre.

2. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Tegyük bele a kenyérkockákat és pirítsuk meg 3-5 perc alatt. Tegyük félre egy külön kis tálba.

3. Forrósítsunk fel 5 evőkanál olajat ugyanebben a serpenyőben közepes tűz fölött. Adjunk hozzá 2 evőkanál petrezselymet, az összes fokhagymát és a chilit, és süssük 2-3 percig, míg az ízek összeérnek.

4. Főzzük meg a fettuccinét sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük egy tálba. Keverjük össze a maradék egy evőkanál olajjal.

5. Keverjük a fésűkagyló húsát a serpenyőbe és süssük őket opálossá (körülbelül fél perc).

6. Adjuk hozzá a bort és pároljuk még fél percig, majd adjuk hozzá a fettuccinét. Melegítsük össze egy perc alatt. Szórjuk meg a pirított kenyérmorzsával és

a maradék petrezselyemmel, és tálaljuk melegen.

A fésűkagyló tisztítása során a kagylókat az izomrost és az ikra közé szúrva kinyitjuk. A kagylókat megmossuk, gondosan eltávolítjuk róluk a szennyeződést, majd lehúzzuk a csillogó, fehér izmot és a fekete belet, de a narancsszínű ikra maradjon sértetlen.
A fésűkagyló remek B12 vitamin-, ómega-3 zsírsav-és magnéziumforrás. Ezek mind jó hatással vannak a keringési rendszerre.
Ízlés szerint használhatunk kevesebb chilit is.
Fésűkagylós fettuccine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1329 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Fésűkagylós fettuccine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
twitter