Diós-mogyorós lepény

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Diós-mogyorós lepény
Adag: 1 sütőforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 evőkanál víz
12 dkg darabolt vaj
2 dkg finomított kristálycukor
15 dkg liszt
A töltelékhez:
10 dkg durvára vágott mogyoró
10 dkg durvára vágott dióbél
1 db elhabart tojás
2 dl tejszín
7 dkg méz
5 dkg finomított kristálycukor
7 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet és a cukrot tálba tesszük. A vajat kézzel belemorzsoljuk a keverékbe (1. kép). Hozzáadjuk a vizet, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk. A tésztát műanyag fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.

2. A tésztát belisztezett deszkán kinyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű sütőformába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk (2. kép) és 30 percre ismét hideg helyre tesszük.

3. A tésztát alufóliával beborítjuk és sütőbabbal megtöltjük. 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát és a sütőbabot, majd 15 percig tovább sütjük.

4. A töltelékhez a vajat, a cukrot és a sűrű mézet összemelegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a diót és a mogyorót (3. kép), a cukrozott citrom- és narancshéjat. Állandó keverés mellett 2 percig alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg halvány aranyszínt nem kap.

5. A tölteléket elosztjuk az előkészített tésztán. 15-20 percig, a töltelék meg szilárdulásáig sütjük. A kész lepényt a tálalásig hűlni hagyjuk.

Diós-mogyorós lepény Diós-mogyorós lepény Diós-mogyorós lepény
Diós-mogyorós lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1417 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Diós-mogyorós lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
cikkek